Onderhoud

Elke motor heeft onderhoud nodig en dit kan ik voor je verzorgen. Zorg er wel voor dat je altijd een afspraak maakt. Ik plan het onderhoud dan in, bestel de juiste onderdelen en zorg dat je motor weer tiptop met je mee kan.

Wil je dat ik je motor even voor je nakijk, maak dan gebruik van de Fris Pitstop.

Ik wil graag zo transparant mogelijk zijn in mijn werkwijze en in mijn prijsstelling. Ik geef je altijd zo veel mogelijk informatie, inclusief een reële inschatting van de kosten, vooraf en probeer verrassingen zo veel mogelijk te voorkomen. Ook doe ik geen dingen die niet met je zijn afgesproken.

Werkplaats

Meer leren over je motor? Fris Motorservice geeft trainingen over je motor.

Heeft je motor een kleine of grote beurt nodig? Voor de meeste motoren kunnen we je van tevoren vertellen wat zo’n beurtje je gaat kosten, neem hiervoor contact met ons op.

Voor alle andere werkzaamheden aan je motor kun je ook bij ons terecht. Of het nu gaat om het vervangen van je standaard spiegels door dat mooie setje dat je hebt gekocht of het vervangen van je kentekenplaathouder of uitlaat. Wij hanteren een scherp werkplaatstarief van € 55 inclusief BTW en proberen je altijd vóór aanvang van de werkzaamheden een duidelijke inschatting te geven van het uiteindelijk te betalen bedrag.

Grote beurt of kleine beurt

Het onderhoudsinterval van je motor (wanneer moet er een kleine en wanneer een grote beurt) staat in het onderhoudsboekje. Heb je dat niet meer, dan kan ik je natuurlijk vertellen wat de intervallen zouden moeten zijn en wat jouw motor nu nodig heeft aan onderhoud, gebaseerd op de historie.

Bij een kleine beurt moet je denken aan het vervangen van olie en oliefilter en een algehele check. Bij een grote beurt komen daar doorgaans het vervangen van bougies, luchtfilter, remvloeistof en koelvloeistof bij. Afhankelijk van de kilometerstand en het interval dat is voorgeschreven door de fabrikant, wordt ook de klepspeling gecontroleerd.

Banden

Nieuwe banden voor je motor nodig? Fris Motorservice levert en monteert je motorbanden voor je.

We hebben altijd wel een aantal banden in gangbare maten op voorraad. Behalve prijs voor de band (die is per maat verschillend) moet je rekening houden met de volgende kosten (gebaseerd op een band zonder binnenband op een gegoten wiel):

Band wisselen vanaf de motor€ 37,50
Band wisselen losse velg€ 22,50
Band plakken (in plaats van wisselen)*€ 22,50 extra

Bovengenoemde richtprijzen gelden voor de meest gangbare merken en typen motoren en banden en zijn uiteraard exclusief de kosten voor de band, maar inclusief balanceren.

*We geven geen garantie op het plakken van banden.

Wanneer je ook de band bij ons aanschaft, geven we je graag een totaalprijs. Neem hiervoor contact met ons op. Je kunt natuurlijk ook zelf je banden bestellen; wij zijn premiumpartner van Bandenleader.

Uitlaten

Op zoek naar een speciale uitlaat? Fris Motorservice helpt je met zoeken, vinden en monteren.

Regelmatig hebben wij voor een aantal gangbare motoren standaard en gemodificeerde uitlaten beschikbaar. Wil je iets speciaals, neem dan contact met ons op hierover.