Cilinders, zuigers, kleppen, nokkenas, tandwielen, kettingen, benzine, olie, lucht … zomaar wat zaken die in je motorblok aan het werk zijn terwijl jij je concentreert op het verbeteren van je bochtentechniek, of gewoon lekker van de omgeving aan het genieten bent. Misschien heb je je tijdens of na die mooie rit wel eens afgevraagd hoe dat nou precies allemaal in z’n werk gaat. Wij leggen het je uit!

Wat weet je vóór de training?

Het is handig dat je een beetje technische kennis hebt. Dat begint met in ieder geval een gezonde interesse in de werking van je motor, misschien een beetje sleutelervaring óf je hebt de training Fris Pitstop gevolgd.

Wat leer je in de training?

Je leert van alles over verschillende typen motorblokken, de verschillen tussen de verschillende typen, het aantal cilinders en wat dit voor verschil maakt, het verschil tussen een motor met een carburateur of injectie en we hebben natuurlijk een blok (gedeeltelijk) uit elkaar staan, zodat je zelf kunt zien hoe al die onderdelen op welke plek samenwerken.

Wat weet je ná de training?

Nu zie je ’t voor je tijdens de rit: die zuigers, cilinders en kleppen die allemaal bewegen op jóuw commando met je rechterpols. En wil je nóg meer leren over je motor? Denk dan eens aan onze andere trainingen: banden en remmen, koppeling en aandrijving.

Wat mag je verder verwachten?

Een gezellige avond in een ontspannen en professionele sfeer met een klein groepje andere motorliefhebbers, ruimte om al je vragen te stellen over je eigen motor, koffie en thee mét iets lekkers en een handig tooltje voor onderweg.

Wat kost dat?

Een avond training bij Fris kost € 59,50. Hiervan betaal je bij inschrijving € 10 aan. Dit bedrag krijg je van ons terug als wij besluiten, bijvoorbeeld bij een te kleine inschrijving, dat de training niet doorgaat. Als je zelf besluit niet te komen, krijg je het inschrijfgeld niet terug. Je hebt na inschrijving een bedenktijd van 14 dagen, als je binnen die tijd niet het inschrijfgeld hebt betaalt, gaan we ervan uit dat je niet komt.

Wanneer is het?

De training motorblok vindt plaats op afspraak, neem contact met ons op om aan te geven dat je deze training wilt volgen. Wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn prikken we gezamenlijk een datum.

Een training start altijd om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De trainingen worden gegeven door onze ervaren monteurs.