Weet jij wat er in het hart van je motor gebeurt als je de koppelingshendel inknijpt? En als je ‘m weer (rustig aan hè 😉 ) los laat? Als je het niet (precies) weet, maar wel wílt weten, dan is deze training iets voor jou.

Wat weet je vóór de training?

Het is handig dat je een beetje technische kennis hebt. Dat begint met in ieder geval een gezonde interesse in de werking van je motor, misschien een beetje sleutelervaring óf je hebt de training Fris Pitstop gevolgd.

Wat leer je in de training?

We vertellen over de verschillende manieren waarop een motor kan worden aangedreven en wat de verschillen hierin zijn. De automaat komt aan bod, versus het handmatig schakelen (en de tussenvarianten). Wat is de rol van de olie in dit geheel, wat doen je koppelingsplaten nou precies en tja, wat gebeurt er dus als je die hendel inknijpt en los laat. Je krijgt zelf de kans om met de onderdelen aan de slag te gaan, waardoor je uit de eerste hand leert wat er in verschillende situaties gebeurt.

Wat weet je ná de training?

Dan weet je dus wat er gebeurt als je de koppeling intrekt. En weer los laat. En waarom je dat écht rustig aan moet doen. En wil je nóg meer leren over je motor? Denk dan eens aan onze andere trainingen: banden en remmen, motorblok.

Wat mag je verder verwachten?

Een gezellige avond in een ontspannen en professionele sfeer met een klein groepje andere motorliefhebbers, ruimte om al je vragen te stellen over je eigen motor, koffie en thee mét iets lekkers en een handig tooltje voor onderweg.

Wat kost dat?

Een avond training bij Fris kost € 59,50. Hiervan betaal je bij inschrijving € 10 aan. Dit bedrag krijg je van ons terug als wij besluiten, bijvoorbeeld bij een te kleine inschrijving, dat de training niet doorgaat. Als je zelf besluit niet te komen, krijg je het inschrijfgeld niet terug. Je hebt na inschrijving een bedenktijd van 14 dagen, als je binnen die tijd niet het inschrijfgeld hebt betaalt, gaan we ervan uit dat je niet komt.

Wanneer is het?

De training koppeling en aandrijving vindt plaats op afspraak, neem contact met ons op om aan te geven dat je deze training wilt volgen. Wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn prikken we gezamenlijk een datum.

Een training start altijd om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De trainingen worden gegeven door onze ervaren monteurs.