Leuk idee hè, die Fris Pitstop! Het is gemakkelijk als wij die check voor je doen, maar ook leuk om het zelf te kunnen. En wij helpen je daar graag mee. Met de training Fris Pitstop dus. In één avond leer je meer over de technische aspecten van je motor. Je krijgt het antwoord op de vraag: wat moet ik zelf regelmatig controleren aan mijn motor en hoe moet ik dat dan doen? En wat kan ik beter aan de experts van Fris overlaten ;-)?

Wat weet je vóór de training?

Eigenlijk is er vrijwel geen basiskennis vereist. Je rijdt motor, hebt tijdens je lessen geleerd wat je (op die specifieke lesmotor) allemaal in de gaten moet houden maar die kennis is misschien een beetje weggezakt. En je hebt een gezonde interesse in de werking van je motor.

Wat leer je in de training?

We vertellen je over de basics van de motor en je mag als je dat wilt ook zelf aan de slag. Aan de orde komen het motorische deel (motor, smering, aandachtspunten), de aandrijving en koppeling (ketting en tandwielen, smeren, stellen), de banden (spanning, profiel, types), het remsysteem (schijven, blokken, vloeistof, andere systemen) en het elektrische gedeelte (accu, verlichting, electronica).

Wat weet je ná de training?

Na de training weet je in principe genoeg om zelf een Fris Pitstop te kunnen uitvoeren. Daar heb je dan natuurlijk wel het juiste gereedschap voor nodig, mocht je dat (nog) niet hebben dan weet je waar je terecht kunt ;-). En wil je nóg meer leren over je motor? Denk dan eens aan onze andere trainingen: banden en remmen, koppeling en aandrijving, motorblok.

Wat mag je verder verwachten?

Een gezellige avond in een ontspannen en professionele sfeer met een klein groepje andere motorliefhebbers, ruimte om al je vragen te stellen over je eigen motor, koffie en thee mét iets lekkers en een handig tooltje voor onderweg.

Wat kost dat?

Een avond training bij Fris kost € 59,50. Hiervan betaal je bij inschrijving € 10 aan. Dit bedrag krijg je van ons terug als wij besluiten, bijvoorbeeld bij een te kleine inschrijving, dat de training niet doorgaat. Als je zelf besluit niet te komen, krijg je het inschrijfgeld niet terug. Je hebt na inschrijving een bedenktijd van 14 dagen, als je binnen die tijd niet het inschrijfgeld hebt betaalt, gaan we ervan uit dat je niet komt.

Wanneer is het?

De trainingsavonden voor 2019 worden binnenkort bekend gemaakt.

Een training start altijd om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De trainingen worden gegeven door onze ervaren monteurs.

Waar kan ik me inschrijven?

Nou, hier: