Banden en remmen. De belangrijkste onderdelen op je motor? In ieder geval onderdelen waar motorliefhebbers het nooit over eens worden en waar dús heel veel over te vertellen is. En ook nog heel wat te leren.

Wat weet je vóór de training?

Het is handig dat je een beetje technische kennis hebt. Dat begint met in ieder geval een gezonde interesse in de werking van je motor, misschien een beetje sleutelervaring óf je hebt de training Fris Pitstop gevolgd.

Wat leer je in de training?

Je leert natuurlijk de basics: banden met en zonder binnenband, sport- en allroad banden en alles wat er tussenin zit, wat is de juiste bandenspanning voor welk gebruik, hoe en waar check ik mijn profiel, hoe – en hoe snel! – slijt een band, wat kan er verder nog opvallen. Maar ook duiken we dieper in de opbouw van een motorband, verschillende rubbersoorten en fabricagetechnieken van banden. In het gedeelte over remmen nemen we het hele remsysteem door. We halen een remklauw uit elkaar en zien welke onderdelen wat doen en hoe deze samenwerken in het gehele remsysteem van je motor. Waar let je op bij de verschillende remonderdelen en hoe houd je jezelf zo veilig mogelijk op de weg?

Wat weet je ná de training?

Aan het einde van deze training ben je er nog meer van overtuigd dat je banden en remmen superbelangrijk zijn voor jou als motorrijder. Je weet waar je op moet letten op dit gebied tijdens het rijden en tussen je ritten door, want je weet hoe het werkt. En wil je nóg meer leren over je motor? Denk dan eens aan onze andere trainingen: koppeling en aandrijving, motorblok.

Wat mag je verder verwachten?

Een gezellige avond in een ontspannen en professionele sfeer met een klein groepje andere motorliefhebbers, ruimte om al je vragen te stellen over je eigen motor, koffie en thee mét iets lekkers en een handig tooltje voor onderweg.

Wat kost dat?

Een avond training bij Fris kost € 59,50. Hiervan betaal je bij inschrijving € 10 aan. Dit bedrag krijg je van ons terug als wij besluiten, bijvoorbeeld bij een te kleine inschrijving, dat de training niet doorgaat. Als je zelf besluit niet te komen, krijg je het inschrijfgeld niet terug. Je hebt na inschrijving een bedenktijd van 14 dagen, als je binnen die tijd niet het inschrijfgeld hebt betaalt, gaan we ervan uit dat je niet komt.

Wanneer is het?

De training banden en remmen vindt plaats op afspraak, neem contact met ons op om aan te geven dat je deze training wilt volgen. Wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn prikken we gezamenlijk een datum.

Een training start altijd om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De trainingen worden gegeven door onze ervaren monteurs.